Niži PDV za ugostiteljske usluge od 2013. godine Od 1. siječnja 2013. godine će se početi primjenjivati snižena stopa PDV-a, od 10 posto, za usluge pripremanja hrane i obavljanje usluga prehrane u ugostiteljskim objektima te pripremanje i...


10 čestih pitanja o fiskalizaciji Zbog učestalih upita i traženja pojašnjenje na koga se konkretno odnosi koja kategorija, odnosno tko se sve ubraja u sustav obveznika fiskalizacije, donosimo vam 10 često postavljanih pitanja. Odgovore na njih...


Blagajnički maksimum

2 Veljaa 2013

Ponovno se uvodi blagajnički maksimum Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2013., uvodi nova pravila u blagajničko poslovanje te uvodi ograničenja vezana uz držanje novca u blagajni. Dosadašnje...


Interni akt

1 Veljaa 2013

Što treba sadržavati interni akt za potrebe fiskalizacije Svi obveznici fiskalizacije trebaju na računu iskazati sve podatke iz čl. 9. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Nar. nov., br. 133/12). Broj računa treba iskazati u tri dijela...